Karate - Oldehove Cup toernooi 2010 { 7 images } Created 26 Sep 2010

Leeuwarden, 25 september 2010 - Mayra Estridge van karatevereniging Dojo Kyôchô uit Farmsum bij Delfzijl werd de winnaar van de Oldehove Cup. Aan het eind van het eerste (Shin)Kyokushin karatetoernooi mocht zij de bijbehorende trofee in ontvangst nemen. Het toernooi was georganiseerd door Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden.

Aan het evenement in Sportcomplex Kalverdijkje in Leeuwarden deden zowel jeugdige karateka's (12-17 jaar) als senioren (vanaf 18 jaar) mee. Ze waren afkomstig van de deelnemende dojo's uit Middelharnis, Zuphen, Dordrecht, Dokkum, Delfzijl (Farmsum), Barendrecht, Bergen op Zoom, Drachten, IJlst, Winterswijk en Leeuwarden.

Deelnemers streden in poules, gebaseerd op leeftijd, gewicht, bandgraad en sekse. Het toernooi kende een ochtend- en middagdeel. Het ochtendprogramma bestond uit kata (loopvorm)-wedstrijden. 's Middags waren er kumitepartijen voor beginnelingen en topvechters uit Nederland.

Bij kata en kumite waren er in elke poule prijzen voor de beste drie deelnemers. Daarnaast werden twee stijlprijzen vergeven. De meest belangrijke onderscheiding van het toernooi wordt niet gewonnen maar verdiend: de Oldehove Cup. Deze bokaal ging naar degene die op 25 september het meest de filosofie van het (Shin)Kyokushin karate (zoals moed, respect, wilskracht) heeft uitgedragen: Mayra Estridge.

Het sierlijke kunstwerk was ontworpen door beeldend kunstenaar Klaas Lageweg. Het beeld vertaalt twee contouren die elkaar kruisen met in het midden de cup, hangend als een klokkespel. De vorm lijkt bovendien op de bekende, enigszins scheefstaande Oldehovetoren in Leeuwarden.

Het karatetoernooi werd in de middag enigszins overschaduwd doordat een deelneemster tijdens een kumitepartij bij een schop tegen haar hoofd zodanig hoofd- of hersenletsel opliep, dat ze korte tijd bewusteloos raakte. Uit voorzorg werd zij voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
View: 25 | All