Image 1 of 1

mvd-20101023-108.jpg

Harde zijwind en een sterke stroming zorgden ervoor, dat de tweemaster 'Mars' zaterdag 23 oktober 2010 over de volle breedte van de Dokkumer Ee dwars voor de brug Klaarkamp (ook wel 'Hoge Brug' of 'Hege Brêge' genoemd) aan het Bannerhûs bij Raard kwam te liggen.
Het zeilschip werd door de wind en stroming tegen de houten geleidingswerken (dukdalven) voor de brug gedrukt en kon hiervan niet op eigen gelegenheid loskomen. Een boer uit de omgeving was behulpzaam om met een lange lijn achter de trekker het schip achteruit te trekken. Uiteindelijk kon het hotelschip van Watervast uit Groningen de geopende brug passeren.
Copyright
Meindert van Dijk
Image Size
4752x3168 / 11.9MB
Contained in galleries
Zeilsport - Zeilen - Yachting - Sail, Zeilschip in problemen op Dokkumer Ee - Sailing ship in trouble at Dokkumer Ee
Harde zijwind en een sterke stroming zorgden ervoor, dat de tweemaster 'Mars' zaterdag 23 oktober 2010 over de volle breedte van de Dokkumer Ee dwars voor de brug Klaarkamp (ook wel 'Hoge Brug' of 'Hege Brêge' genoemd) aan het Bannerhûs bij Raard kwam te liggen. <br />
Het zeilschip werd door de wind en stroming tegen de  houten geleidingswerken (dukdalven) voor de brug gedrukt en kon hiervan niet op eigen gelegenheid loskomen. Een boer uit de omgeving was behulpzaam om met een lange lijn achter de trekker het schip achteruit te trekken. Uiteindelijk kon het hotelschip van Watervast uit Groningen de geopende brug passeren.